Mától a tanszüneti menetrend van érvényben

A tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok a fővárosban ma reggel óta. Ahogy a BKK korábban bejelentette, a menetrendi változást az iskolák bezárása és a számos fővárosi cégnél elrendelt otthoni munkavégzési rend indokolja: a járatok kihasználtsága rendkívüli mértékben lecsökkent, átlagosan 10 százalék alatti telítettséggel közlekednek a járművek. A tanítási szünetben érvényes menetrend mindössze 10 százalékkal kevesebb járatindulást jelent, így az utasoknak – akik száma továbbra is folyamatosan csökkenő tendenciát mutat – nem kell zsúfoltságra számítania a járatokon.

A forgalomcsökkenés a járványveszélyhez kapcsolódóan elrendelt kormányzati intézkedések tükrében várható volt: a budapesti utasforgalom mintegy 35 százallékát a diákok adják, ezért az iskolák bezárásával már eleve ennyivel kevesebben utaznak a járműveken. Napról-napra egyre több fővárosi cégnél rendelnek el home office munkavégzést, emellett egyre többen fogadják meg a felhívást: aki teheti, maradjon otthon.

Továbbra is kiemelt figyelemmel kísérjük a fővárosi közösségi közlekedés kihasználtságát, és ha indokolt, a forgalom nagyságához mérten további menetrendi változásokat is bevezethetünk. Ha ilyen intézkedésre kerül sor, a döntés során továbbra is kiemelt szempont lesz az utasok biztonságérzete” – mondta Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója.

A tanítási szünetben érvényes menetrendek megtalálhatók a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrend címen. Az utazástervezéshez a mobilapplikációként és a BKK weboldalán is elérhető BKK FUTÁR alkalmazást ajánljuk, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel úti célunk megközelítéséhez.

Budapest, 2020. március 19.

Budapesti Közlekedési Központ[eredeti cikk]

Leave a Comment

Your email address will not be published.